Het gebruik van de motorfiets gaat door een van zijn beste momenten, vooral in Europa, motorrijder omdat het rijgemak en de wendbaarheid om in de stad te vervoeren hoog worden gewaardeerd. In de afgelopen tien jaar is het gebruik van de motorfiets in sommige landen van het oude continent verdubbeld, in die mate dat er in Barcelona, ​​Spanje, al één motorfiets is voor elke twee auto’s. In Azië heb je zelfs het Guinness Record van het hoogste aantal motorfietsen per inwoner; in Ho Chi Minh, Vietnam, zijn er 6 miljoen motorfietsen, 500 duizend auto’s … en slechts 7 miljoen inwoners. Voor Mexico is de geschiedenis ook niet zo verschillend, omdat er steeds meer motorrijder op straat zijn.

Rijden op een motorfiets betekent niet alleen meer praktische bruikbaarheid voor het rijden in verkeersrijke steden, het is ook een opwindende ervaring. Als je het ooit hebt gedaan, zul je het ermee eens zijn dat het, ondanks dat het leuk is, meer concentratie vereist dan het besturen van een auto. Of je nu een ervaren motorrijder bent of een beginneling die niet de moeite neemt om in een Italika RT200 te rijden, een BMW R 1200 GS, het is belangrijk dat je rekening houdt met de volgende tips, zodat je geen slechte tijd hebt vanwege een onvoorziene gebeurtenis.

Volg een eenvoudige rijopleiding motorrijder

Misschien was het leren om op een fiets te fietsen geen geweldige vaardigheden, maar een motorfiets is niet zo gemakkelijk te temmen. Het is altijd goed voor een instructeur om je te vertellen wat je kunt doen en hoe motorrijder je het moet doen. Evenzo, als u net begint, is het raadzaam om te beginnen met een kleine of middelgrote motorfiets.

Laat de focus oplichten! Je hebt zeker een auto gereden en, zoals je hebt gemerkt, zijn er blinde vlekken. Als je soms geen auto’s ziet bij het wisselen van rijstrook, stel je dan voor dat je een fiets ziet die nog kleiner is. Om jezelf beter zichtbaar te maken, is het aan te raden om je lichten motorrijder aan te doen; Als het regent, is het inschakelen van de zwaailichten een goed idee.

Gebruik de juiste apparatuur

IJshockey spelen en geen elleboogbeschermers of kniebeschermers of een helm meenemen is een groot risico, zonder bescherming op een motorfiets rijden is dat niet? Als u zich gewoonlijk in de motorrijder stad verplaatst, moet u een helm dragen, handschoenen om krassen op uw handen te voorkomen, een beschermende jas en enkellaarzen. Op de weg moet de helm opvouwbaar zijn, de jas moet bescherming hebben op schouders, rug en ellebogen, de broek moet heup- en kniebescherming hebben en laarzen moeten speciaal zijn voor motorrijder.

Leave a Comment